Formandens Beretninger

KIF Beretning sæson 23-24

Generalforsamling….. foreningens festdag.

Det er i dag demokratiet i det frivillige foreningsliv kan folde sig ud, så kom gerne med dine ideer og ønsker til at vi sammen kan gøre KIF til et endnu bedre sted at være.

Generalforsamlingen er foreningens øverste myndighed, det er her alt kan diskuteres og alt kan bestemmes og det er her der kan udskiftes personer i bestyrelsen, inkl. Formanden når hun er på valg.

En dag jeg som formand ser frem til og glæder mig over, at der altid er mange der møder op og det er jo derfor vi er en forening, her bakker vi op. Tak, for det

Jeg har prøvet at tage temperaturen på KIF

 • Hvad er foreningsliv?
 • Frivillighed
 • Forskellighed
 • Forankring og Forandring
 • Forbundet og Forpligtet

Hvad er foreningens mål, et godt spørgsmål, som vi skal stille os selv med jævne mellemrum?

 • Hvilke mål har KIF?
 • Hvilken slags forening ønsker KIF at være?
 • Hvilke kvaliteter ved foreningslivet skal KIF tilstræbe

Vilkår- Fysiske rammer- KIF’s forankring i lokalsamfundet – hvem er konkurrenterne til KIF? 


Hvordan har foreningen det? Er vi en sund forening? Ja, hvis vi tænker økonomi, så strutter vi af sundhed
😊  det er takke være tidligere tiders aktive kvinder og IHB . Aktivitets mæssigt så er vi også i god form, men vi halter med børn og unge, masser af motionister og seniorer, er det sådan KIF skal være?

Personligt kunne jeg godt tænke mig vi kom med på trenden MOR- Motion, en yngre M/K der kunne undervise disse travle M/K’er i god gymnastik, styrke, sjov osv. Kæmpe succes i flere foreninger i DGI- kender du en MOR gymnast der kunne stå for et sådanne hold?

Kontingent:  Det er et emne jeg godt kunne tænke mig kom til debat. Vi taler ofte om i bestyrelsen om vi har et kontingent der passer til samfundet øvrige tilbud ? For børn syntes vi det er helt rimeligt med 350 kr., men hvad med de voksne? Rigtig mange går på flere hold og det er helt fantastisk, man kan jo nærmest få motion hver dag i KIF.

Men selvom vi har et kontingent på kr. 500.- så formår vi faktisk ikke at blive flere? medlemstallet blandt de voksne er meget statur Q, nye kommer til men der er også nogle der falder fra.
Skal foreningens formue bruges på lavt kontingent til medlemmer?

Hvad syntes i ?

Sæsonen 23-24 kom godt i gang, alle 25 hold er gennemført, nogle med mange og andre med få, men alle er blevet motioneret ugentligt, takke være vores mange dygtige instruktører og hjælpeinstruktører i alt 40 personer,
det er fantastisk at vi i KIF kan motionere ca. 400 medlemmer i løbet af sæsonen uge efter uge
😊 det glæder mig med liv og livsglæde i KIF, og det er der masser af.

Foreningslivet har kørt sin vanlige gang – Medlemsaften, med foredrag om jøderne i Fredericia, uddeling af idrætsmærker og Anni Nygaard takkede af som Idrætsmærke ansvarlig. – heldigvis meldte Hanne Meyer sig på banen og der kan stadig tages idrætsmærker i 2024

Juletræ for voksne og for børn, Fastelavn og lige om lidt opvisning i nye rammer hal 6 i FIC

Ud over dette så har foreningens senior udvalg igen i året der er gået haft et stort og alsidigt program. Historiefortælling i Riddersalen, udflugt til Odense Jernbanemuseet og H C Andersens hus, Julekoncert på teateret, Nytårs banko, keramik Museet Clay, og senere på året går turen til Fur. En stor tak til jer for det helt unikke arbejde i gør for KIF Medlemmer, KIF er så heldig at vi ud over den daglige aktivitet har jer der krydrer foreningslivet med disse fantastiske ture og oplevelser for medlemmerne. Det er ikke en selvfølgelighed der er nærmest unikt. Tak for jer 😊

Hvad laver en bestyrelse i løbet af et år.

7 Bestyrelsesmøder, 2 instruktør samlinger, planlægger alle aktiviteter, så som medlemsaften, juletræ for børn, juletræ for voksne, fastelavn, opvisning og generalforsamling.
Områdeforum 3-4 møder pr. år, tager på uddannelse 2 x i året der er gået, deltager i DGI Sydøstjyllands årsmøde og i DGI Sydøstjyllands årsmøde i gymnastik. Fredericia kommunes kultur og Idrætsfest, hvor KIF havde to der var indstillet til en pris, nemlig Kirsten Hansen og Vivi Sørensen, men der var desværre andre der løb med priserne. Kontaktperson på holdene i foreningen. Uddele KIF foldere.

Bestyrelsen valgte også i år at tage på udflugt til Herning til kunstmuseet Hart og alt det spændende kunst der er omkring, en dejlig dag i skønt vejr og stor inspiration.

Sociale medier og hjemmesiden skal også passes, et stort  arbejde, der hele tiden skal passes, så vi også gør opmærksom på KIF via disse medier og her kan vi sprede det gode budskab
Nogen er frivillige og tjener penge til KIF ved at hjælpe til Ladies Mud Race og andre har hjulpet til Alt For Damernes Kvindeløb- sammen med andre KIF frivillige TAK .

Ønsker nogen at være med i dette fællesskab, så meld jer gerne til en brutto liste, så spørger vi når der dukker noget op- der er gode muligheder til Royal Run er dog individuel tilmelding som frivillig, men næste år er der Landsstævne i Vejle, så vil du være med i et unikt fællesskab og tjene penge til KIF så kom frisk.

I KIF sker der noget hver dag, stort og småt. Dette er beretningen for året der er gået og det jeg ønsker at fremhæve.

Formanden i KIF Marianne Pedersen

 


Beretning for KIF 2022/ 2023

Så er vi her igen, endnu et år er gået i KIF.

KIF er for os noget ganske særligt- nemlig vores forening- noget vi værner om, noget der ligger dybt inde i os

Et sted hvor vi motionerer og dyrker netop det vi kan li, i godt selskab
Et sted vi kommer ofte og mødes med venner, veninder og gode bekendtskabet.
Et sted hvor vi er omsorgsfulde over for hinanden, tager godt imod nye så de kan blive en del af vores fælles DNA. Det skal i alle have tak for, det er ikke en selvfølge i 2023, så derfor er det vigtigt det italesættes.

KIF er også et sted med mange frivillige instruktører og hjælpeinstruktører.
Instruktørerne er vigtige i KIF, for uden jer var der ingen aktivitet. Instruktørerne skal have en stor tak for det store arbejde i ligger for dagen i vores forening KIF. En frivillighed vi anerkender med omkostnings godtgørelse og medbestemmelse og små anerkendelser gennem sæsonen

I maj 2022 var vi i Horsens og se Verdensholdet det var julegaven fra julen 2021. det var en fantastisk oplevelse.

Januar instruktørsamlingen en søndag formiddag, begynder med en hyggelig brunch og så et efterfølgende møde, hyggen først og arbejdet bagefter 😉

Bestyrelsesmøder 6-7 årlige møder, hvor vi igen nu kan mødes privat. Først spiser vi aftensmad og så møde efterfølgende. Et godt koncept, da det betyder vi får snakket af under middagen og så er det KIF bagefter.

Møder er der også i senior udvalget, tak til Kirsten, Susanne og Vibeke, for de fine arrangementer der bliver planlagt, fantastisk hvad vi som forening kan tilbyde ud over gymnastik, motion og gåture. Fantastisk at sådanne arrangementer kan nydes i KIF, det er langt fra en selvfølgelighed

Sommeren 2022 Landsstævne i Svendborg. Et fantastisk stævne som altid, 39 MK fra KIF drog afsted til Svendborg og alle fik en på opleveren. Masser af fantastiske oplevelser og lækker gymnastik.
En enkelt dag med regn…. Dagen hvor KIF holdet skulle opvise, det var en våd og kold fornøjelse. Men humøret var højt, så der blev sunget – en sang skrevet til lejligheden og så afsted mod en kold ØL, den blev indtaget udendørs på en strandbar i regntøj- men pyt selskabet var fantastisk.

Et år er fyldt med aktiviteter:

 • Ugentligt program med 25 KIF hold – Nyt cirkel træning- Desværre måtte det unge danse hold aflyses, men ellers er holdene velbesøgt.
 • April- idrættens topmøde
 • August- KIF bod v. Hannerupløbet
 • ‘September- hjælp til Mud Race
 • Oktober- Årsmøde i Gymnastik Sydøstjylland
 • Medlemsaften
 • December- juletræ børn og voksne
 • Februar- Børnefællestræning
 • Fastelavn
 • Opvisning

Senior arrangementer:

 • Gå Banko
 • Jul på Fængslet
 • Julekoncert
 • Jule banko
 • De glade spillemænd
 • På vej: Udflugt til Himmelbjerget og revy i København

Alt dette sker for medlemmer af KIF, alene fordi vi har en flok frivillige, der bruger masser af tid og energi på at vi alle har det godt. TAK for alle jer <3

Let´s Go i uge 8-13 for 5. og 6. årgang, en satsning fra Fredericia Kommune hvor KIF tilbød, Zumba/ Pound, spring og Cirkel træning, en mulighed for at få unge med i fællesskabet i foreningen, men med minimal succes.

KIF er udfordret på børn, i indeværende sæson havde vi 4 børnehold, det er ikke ret meget når der skal rekrutteres nye hjælpeinstruktører, instruktører og andre hjælpere til foreningslivet. Det betyder også noget for vores opvisning, som vi prøver så godt som muligt at gennemfører, i år med 6 egne hold og 3 gæstehold. Hvad gør vi ? ingen voksne ønsker at går til opvisning…..

Til stadighed forsøger vi nye for at udvikle foreningen, men alt peger hen mod at det er voksne og seniorer der dominerer foreningslivet i KIF. Er det sådan en forening vi ønsker at være?

Hvad gør vi? vi har brug for alle gode forslag og også gerne hjælp

Heldigvis er humøret højt, Økonomien god, og vi har hinanden

Tak, fordi i er mødt op til i aften, det betyder rigtig meget for foreningslivet og det er jo jer der er mødt frem der er med til at sætte aftryk på aftenen og fremtiden, så hold jer ikke tilbage.

Formanden.

KIF Beretning 2021

Foreningens sidste Generalforsamling blev afholdt i oktober 2021. – Grundet Corona.

Sæsonen 2021 / 2022 kom godt i gang, mange havde savnet gymnastikken, motionen og de mange dejlige bekendtskaber der er i KIF. Instruktørerne havde masser af mod og lyst til den nye sæson. Alle var klar.

Men vi skulle også alle finde ind i en forening, der er anderledes, meget har ændret sig i tiden med Corona og det har KIF også. Spritten bliver stadig flittigt brugt, alle er gode til at holde afstand, men på trods af dette så undgik vi ikke smitten på mange hold, så der er blevet skrevet ud når Foreningen har fået besked på en der var konstateret smittet ☹ TAK, til jer alle, i har taget det pænt.

De høje smittetal, har også betydet at der har været meget store frafald på holdene og til 2/3 dele, så der er mange af instruktørerne der er gået corona trætte…. Der ligger et stort arbejde forud for enhver time i salen og det er svært uge efter uge og trække sig selv op, når fremmødet ikke altid er det største, så til alle jer frivillige instruktører, en kæmpestor tak for jeres indsats, i har simpelthen været fantastiske i de sidste 2 sæsoner, på trods af udfordringer og manglende fremmøde, så har i været der og gennemført TAK!

Jeg ved godt hvordan det er og motiveres sig selv uge efter uge og håber alt snart bliver som før, det er udfordrende og opslidende, så derfor kan jeg og KIF ikke takke jeg nok.

Aflysning slap vi desværre heller ikke for, juletræ for børn måtte aflyses, men alle de pakkede godteposer, blev bragt ud til de respektive hold og vakte stor glæde. Selv julemanden ærgrede sig, så han valgte på trods af alt og komme forbi på Høgevej og hilse på børnene på afstand, rigtig hyggeligt og tak til Julemanden.
Juletræ for voksne blev ligeledes aflyst, men vi har heldigvis det spændende arrangement til gode til næste jul, så der er noget spændende at se frem til.

Desværre var der hold der ikke blev gennemført i sæsonen, Kællingeknuderne, måtte lukkes, der var for få deltagere. Zumba og Pound måtte lukke ned ved juletid, da Camilla desværre fik en hjernerystelse og ukampdygtig, men vi håber Camilla er klar til den kommende sæson. BallnFun måtte desværre også ligge stille i sæsonen, da Lene blev gravid og Simone havde ødelagt anklen i en hård takling, men vi håber at se de 2 piger igen.

Børneholdene har ikke haft den samme størrelse om tidligere, men de er dog blevet gennemført. Denne tendens er ens over hele landet, så der bliver noget der skal samles op, så foreningslivet har en fødekæde i mange år frem, lige nu er der udfordringer i børne gymnastikken, men noget af det samme viser sig også på voksenholdene. Har medlemmerne fundet andre motionsformer? Hvordan ser fremtidens foreningsliv ud? Blæser der nye vinde? Ja, vi ved det ikke, men vi forsøger at være beredte.

KIF har nedsat et rekrutteringsudvalg, hvor vi sammen skal se på muligheden, for at få nye med ombord både på instruktør, hjælpeinstruktør og medlemmer. Men dette er også et opråb til alle jer medlemmer og frivillige i foreningen, få flere med til aktiviteterne, spørg naboen, søsteren, veninden, spred det gode budskab om foreningslivet og alt det giver for os der deltager. Livskvalitet- glæde- energi- motion- sammenhold- netværk- smil- ja, i kan nok mange flere ord, så gå ud og brug dem og sammen får vi KIF til at vokse sig stærk igen.

Kender du nogen der kunne være emne til instruktør i KIF, med flair for videreformidling og måske uddannelse, så hold jer ikke tilbage, giv mig et hint og vi vil kontakte dem.

Alt er jo ikke skidt, der er masser af gode ting. En opvisning her den 12. marts, juhuuuu, efter 2 år uden opvisning, lykkedes det at vi sammen fik en dejlig dag med skøn gymnastik, jeg tænker vi er mange der har savnet Fanen, gymnastikken, musikken og alt det kendte der høre en opvisning til <3

Boy’s In The Air har været med I en satsning for at få 5. klasser i gang med idræt, så derfor har holdet været åbent i 6 uger (uge 9-15) med håber om at fange nogle nye potentielle drenge til spring gymnastik og tons, samt masser af kammeratskab og et socialt fællesskab. Desværre uden den store succes og holdet er i da på 11 udøvere og derfor har træner teamet valgt at holdet lukker ned mens alt er godt.

Foråret er også på vej, hvilket betyder Idrætsmærker og gymnastikprøverne er overstået, som noget nyt blev der åbnet op for 3 hold, hvor mærket kunne tages og det har fungeret fint.

Forårshold er også på vej

Landsstævneholdet ved Dorte og Ina, Linedance har sommerdans, Gå holdet Gang i den starter op onsdag og Vivi tilbyder Yoga både indendørs og udendørs.
Der er også hold der fortsætter lidt længere end de øvrige, Ældre i bevægelse og Tirsdags Gå holdet.

Alle KIF’s frivillige instruktører og ledere skal den 12. maj til Horsens og se Verdensholdet, det var vores julegave og den er så fortjent og jeg ved mange glæder sig helt vildt til at se de dygtige gymnaster. Vi kører i bus til Horsens, så det bliver en helt lille udflugt på 50 personer.

Som tidligere nævnt så lukker og slukker IHB og IHB Fonden i løbet af de næste 5 år, Frivillige der har arbejdet trofast for KIF og andre foreninger i mange år og bidraget med store summer gennem tiden, til gavn for medlemmerne og foreningernes aktiviteter. Det betyder der gennem de næste år, tilfalder KIF store tilskud, som vi jo på sidste generalforsamling valgte skulle hensættes, og årligt tilgodese KIF med 40 000.- så på den måde får KIF midlerne til at strække længst muligt. Dette vil betyde at KIF gennem de næste år vi få et stort overskud, som fremkommer af disse midler. Rettidig omhu.

Som medlem af IHB skabes der også netværk og i den forbindelse blev KIF spurgt om vi ville hjælpe Fag og Firma til Ladies Mud Race i Madsby i efteråret. Vi var nogen stykker der mødte op inkl. Vores bedre halvdele for at give en hånd med og, sikken en skøn dag, masser af glade kvinder fra Fyn og Jylland, der mødte op til en sjov dag med veninderne / kollegaerne / mostrene – tanterne OSV.

Vi nød alle den super fede stemning og havde en hyggelig dag sammen, dagen sluttede med en grill pølse og en fadøl, vi var enige om det gør vi gerne igen og så fik KIF oven i købet penge for at vi hjalp!

Mange aktiviteter er i gang og i bestyrelsen er der ikke mange måneder uden mødeaktivitet og mellem møderne, ja, der arbejdes der med de opgaver der vælges / tildeles. En kæmpestor tak til bestyrelsen for et fantastisk samarbejde, i klare hver især jeres områder og arbejder trofast for KIF og for at vi alle har en velfungerende forening, det sætter jeg umådelig stor pris på og det ved jeg der gør vores medlemmer også. Tak for jer og jeres samarbejde, i gør det så godt

Marianne Pedersen Marts 2022

Formandens Beretning 2019/2020

Der er igen gået et år i vores forening KIF, som altid et år med mange aktiviteter i haller og sale, men også mange aktiviteter der foregår udenfor de vante rammer.

Selvom sæsonen endte noget anderledes end det var planlagt, så er jeg sikker på det  bliver en af de sæsoner, der huskes i fremtiden.

Foråret 2019, bød på masser af aktivitet i KIF, Sommer motion, Line dance, Yoga og en onsdags gå hold, samtidig er der også holde der fortsætter deres aktiviteter lidt længere end de øvrige, nemlig Ældre i bevægelse og Gå holdet tirsdag formiddag, skønt der er mange der gerne vil forlænge sæsonen.

Idrætsmærket blev i 2109 taget af 47 personer og 4 jubilarer, endnu engang en flot deltagelse fra medlemmerne i KIF. En stor tak til Anni Nyegaard og hendes mange hjælpere, for arbejdet med Idrætsmærket.

2019 var året hvor Dannebrog kunne fejre 800 år. Dette foregik i København hvor Vibeke Petersen og Bente Oksenbøl tog turen, sammen med andre foreninger til hovedstaden, hvor Danmarkssamfundet havde arrangeret bustransport og hvor de mange faner gik gennem København i et flot optog. Desværre var det også en dag med regn, så alle blev godt våde, men det blev taget med et smil og det var en god oplevelse.

Så skulle vi i gang igen og sæsonens første instruktør samling, var med Bobler og banko, hygge og sjov før vi tog fat på mødet, skønt der var så mange der tog sig tid til at deltage.
2. september blev sæsonen skudt i gang og hovedparten af holdene kom godt fra start. Desværre kunne vi ikke tiltrække piger til rytmeholdene, så dem måtte vi med stor beklagelse nedlægge.

2019, var også et år, hvor foreningen ikke har så mange børn på holdene, dette er selvfølgelig rigtig ærgerligt, men det betyder samtidig KIF ikke har fået de tilskud som tidligere pga. nedgange i børn og opgangen i voksne medlemmer. Der gives ikke kommunalt tilskud til voksne, så det har en økonomisk betydning for foreningen, vi har en god økonomien, men det er noget vi skal være opmærksomme på fremadrettet. Vi skal overveje om der skal nytænkes i forhold til kontingent og aktivitet.

 I september var der Foreningsdag på Rådhuspladsen og her blev KIF godt besøgt, vi stod ved siden af G94, hvilket var super fint, da vi havde forskellige aktiviteter med og det gav en god fælles dynamik. Den dag kom to unge piger forbi Simone og Lene og spurgte om de måtte opstarte et Ball´nFun hold i KIF? Det vendte vi i bestyrelsen og blev enige om det skulle prøves. De har holdt til på Fredericia Gymnasium mandag aften kl. 20.30 . Det har været annonceret via FB og Instagram og deltagerne betalte pr. gang de deltog. Det har taget lidt tid at løbe i gang, men Lene og Simone har været ihærdige, så det ser ud til det nu fungeret godt og de er ca. 10 hver gang.

Fælles dag på Brandbjerg højskole for alle de frivillige instruktører og hjælpeinstruktører i KIF, en fantastisk dag for os 18 der deltog, vi blev forkælet på Brandbjerg med fantastiske instruktører, Yoga, Klatring, fællessang, stomp og mere sang, en skøn dag i dejlige omgivelser og bestemt ikke sidste gang vi tager afsted på sådan en fælles inspirations tur.

Traditionerne tro, så var der medlemsaften i oktober hvor der også var et foredrag med Thomas Kvist Christensen, der fortalte om Arlette Andersens spændende liv, vi var alle stille og lyttende til denne interessante fortælling. Thomas uddelte idrætsmærker, og den opgave var han rigtig god til.

Juletræ for børn og voksne, traditionen tro. To dejlige arrangementer hvor traditionerne holdes i hævd i KIF.

For de unge har der været afholdt 2 Jump & Pay arrangementer i hallen på Havepladsvej. Dette er i samarbejde med byens øvrige foreninger og der er mellem 40 og 50 deltagere hver gang.
Børnefællestræning i februar var som altid en succes med masser af børn i BPI Hallen. 

KIF skulle have holdt opvisning den 14. marts i FIC, men onsdag den 11 marts valgte bestyrelsen af aflyse opvisningen og træningen resten af sæsonen. Samme aften kom der en pressemeddelelse om at al forsamling ikke længere var tilladt og folk skulle så vidt muligt holde sig for sig selv.
Det er nok den sværeste beslutning jeg har været med til…. Hold der har trænet hårdt hele vinteren, for at vise deres kunnen til familien og øvrige publikum. Store skuffelser for børn, unge og voksne, men det var ens for alle og alle har udvist stor forståelse. TAK

Et stille forår, uden aktivitet, kun lidt gåture på behørig afstand.
En alternativ Instruktørsamling, hvor vi ønskede hinanden en god sommer foregik i Kastellet, superhyggeligt, hvor vi også fik et slag rundbold.

Nu er vi i gang igen, for som forening har vi også en rolle for et sundt foreningsliv, og vi tilpasser os situationen, men det vil jeg vente med at berette om til generalforsamlingen i 2021

Formand Marianne Pedersen